Соработка|
Контакт
Најави се

Планински мед

Планинскиот мед на Демјаница е инзвонредна храна која се својот јак вкус и арома и со своите карактеристики одговара на потребите на организмот преку целиот ден. Бојата на Планинскиот мед е потемна од другите и варира од темно црвена до црна боја. Пчелите работнички го собиваат нектарот од многубројните чаеви кои се во близина на планинскиот пчеларник, а тоа се голем број на лековити билки, растенија и голем број на шумски дрвја, кои потоа го предаваат на пчелите складирачки и со своите ензими го преработуваат во мед кој потоа го складираат во восочните ќелии. Планинскиот мед на Демјаница има големо антибактериско и антивоспалително дејство, помага против воспалување на грлото, кашлица и синуси. Се користи за зајакнување на имунитетот и при проблеми со респираторниот систем. Секојдневно користење на мед е најдобриот начин да се искористат неговите лековити својства. Планинскиот мед се препорачува за повозрасните групи на луѓе, физички активни лица и спортисти.

Цена:
450 МКД
1кг

Нарачај "Планински мед" од Пчеларник Демјаница преку: