Соработка|
Контакт
Најави се

Малина

Малината е  вистински еликсир за здравје и добросостојба на целиот организам. Малините се богати пред сѐ со витамините А и Ц како и некои од групата Б (Б1, Б2, Б3 и Б9) кои се од неопходна важност за нашето здравје, меѓутоа и моќни антиоксиданси кога станува збор за убавината на нашата кожа.Исто така содржат голем број на минерали како потасиум, железо, содиум, фосфор, калциум и цинк и богати се со влакна пред сѐ пектин. Здраствени придобивки го зајакнуваат организмот;го подобруваат варењето на храната благодарение на големиот број на влакна присутни во нив, ја прочистуваат крвта и го намалуваат лошиот холестерол (доволно е да се конзумираат 50 гр. дневно за да се добијат одлични резултати) ,го штитат срцето,помагаат при менструални болки,одлични се за време на менопаузата го балансираат производството на женските хормони во организмот, од голема помош се доколку сакате да изгубите некој колограм го зголемуваат чувството на ситост, го помагаат производството на колаген во кожата,имаат огромно антиоксидантно дејство и го спречуваат влијанието на слободните радикали, содржат фолна киселина и витамин П кои се од огромно значење за време на бременоста.

Цена:
260 МКД
1кг

Нарачај "Малина" од Шумски плодови Македонија преку: