Соработка|
Контакт

Маџун домашен

Маџунот е 100% природен производ без додаток на шеќер, адитиви и конзерванси. Токму поради тоа тој претставува вистинска ризница на неопходни хранливи состојки кој ќе ви помогнат да го сочувате и подобрите здравјето.

Маџунот е природен производ добиен од гроздов сок (шира). Изобилува со минерали, витамини, енергетски супстанции, танини, флавоноиди, органски киселини, гликоза и фруктоза од шеќерите што се застапени во ширата како неопходни елементи што ја овозможуваат неопходната енергија за работа на мускулите, а посебно на срцевиот мускул.

Се препорачува за: зајакнување на имунолошкиот систем кај децата, возрасни како и кај спортисти.

Маџунот е ефикасно природно средство кое помага при:

 • инфекција на дишните органи
 • нарушена функција на хепар, хепатит (жолтица, алкохолизам)
 • психички нарушувања
 • прекумерна тежина.
 • настинки
 • инфекции на респираторниот тракт

Црниот маџун содржи:

 • Антиоксиданси – Најпознат антиоксиданс е ресфератролот кој го смалува вишокот на холестерол, спречува артериосклероза, дава еластичност, го намалува ризикот од срцеви и мозочни удари. Докажано е дека е и анти-вирусен.
 • Минерални материи
 • Органски материи во природна форма како што се винска, млечна, јаболкова и лимонова киселина.
 • Има таква структура на шеќери која е идентична како кај пчелиниот мед , односно 50% гликоза (гроздов шеќер) и 50% фруктоза (овошен шеќер). Поради тоа многу е погоден за закрепнување на имунолошкиот систем кај човекот, т.е. луѓе после операција , особено за прележани од хепатит.
 • Не содржи масти

Поледнете ги лабраториските резултати од тестрањето на нашиот маџун и уверетете се во квалитетот на истиот.

720 мл тегла400ден.