Соработка|
Контакт

Прополис - природен антибиотик

Прополисот е природна храна и лек кој делува антивирусно, анестетичко, антибактериско и регенеративно му помага на целиот организам.

Уште од најрани години лугето ги искористуваат придобивките што ги има прополисот. Прополисот претставува природна смолеста супстанца што пчелите ја собираат заедно со нектар и полен, а потоа ја преработуваат користејќи го секретот од нивните жлезди.

Прополисот се применува при:

  • борба против вируси, настинки и херпеси;
  • парадентоза, забоболка и болки во грлото;
  • лечење на габични инфекции, отворени рани, изгореници и слично;
  • недостиг на апетит;
  • лекување воспалителни процеси во органите за варење,респираторни и генеколошки органи, афти, гастритис, астматичен бронхитис итн.
  • и делува позитивно на дијабетесот со намалување на шеќерот во крвта.

Прополис капките се пијат или прскаат директно во уста или се накапуваат во лажичка мед од 3 до 7 капки 3 пати во денот пред јадење.

10ml.70 денари
20ml.100 денари
20ml - спреј 150 денари

За зајакнување на вашиот имунитет користете го прополисот секојдневно како дел од вашата исхрана.