Соработка|
Контакт

Парга - ферментиран полен (пчелин леб)

Пергата е многу квалитетен и здрав пчелин производ. Пчелата со своите ензими и со помош на микроклимата во самата пчела, поленот го складираат во восочните ќелии во кои после некое време тој созрева и ферментира во што прераснува во Перга. Овој производ е богат со микроорганизми, ензими, протеини, аминокиселини, јагленохидрати и со многу витамини.

  • Помага за зајакнување на имуниот систем ;
  • Помага против алергии ;
  • Помага за подобро памнење и работа на мозокот;
  • Кај мажите помага против простата ;
  • Помага во одбрана од вируси ;
  • Против анемија и помага за подобар апетит ;
  • Помага во регулирање на цревната флора ;
  • Ја подобрува психофизичката кондиција на целото тело.

1 грам - 20 денари.
Спакувано е во 10 грамска амбалажа - 200 денари.