Соработка|
Контакт

Мед со саќе

Со џвакање мед со саќе во нашиот организам директно се разградуваат активни материи кои ѓи содржи медот и саќето од природен восок.

Медот со саќе е одлично средство за:

  • лекување настинки;
  • делува благопријатно врз слузокожата на дишните патишта;
  • помага во јакнење на имунитетот;
  • се користи превентивно за лекување на синусните воспаленија напролет и наесен;
  • ги чисти забите и ја дезинфицира исната шуплина.

Исто така џвакање на саќе со мед се препорачува и за парадентоза и крварење на непцата, за прочистување на непцата од гној, за зацврстување на непцата и за чистење на забен камен.

Мед со саќе – 1кг.500ден.