Соработка|
Контакт

Природен мед со полен

Полен или цветeн прав е збир на поленови зрнца кои пчелите директно го собираат од цветните растенија и со своите ензими го обработуваат, а помешан со природен мед започнува процес на фермантација. Поленот содржи голем број на минерали кои ги има во крвта и е извор на железо бакар и манган.

Комбинација со мед и полен како што е на Демјаница е извор на енергија која делува позитивно на целиот организам.

  • го зголемува апетитот и го зајакнува имунолошкиот систем ;
  • ја зголемува силата и виталноста ;
  • обновување на клетките и забавување на процесот на стареење;
  • благородно влијае на органите за варење;
  • ја подобрува работата на срцето и мозокот ;
  • го отстранува заморот и стресот,
  • ја подобрува циркулацијата и го штити телото од болести .

Мед со полен – 0,5kg.600ден.
Мед со полен - 1kg. - 1000 ден.