Соработка|
Контакт

Мед од багрем и чалија

Мед од Багрем и Чалија на Демјаница е инзвонредна храна која со својот пријатен мирис и арома физиолошки одговара на потребите на целиот организам преку целиот ден. Бојата на багрем/чалија мед е со светло жолта проѕирна боја. Пчелите работнички го собиваат нектарот од багремовата паша и го предаваат на пчелите складирачки и со своите ензими го преработуваат во мед кој потоа го складираат во восочните ќелии.

Медот од Багрем и Чалија го зајакнува имунолошкиот систем и помага за зголемување на физичката и менталнат сила.

Секојдневно користење на мед е најдобриот начин да се искористат неговите лековити својства, затоа се препорачува за сите возрасти да се користи поредовно.

Багрем и Чалија мед – 1кг.400ден.